Implantaten in Eindhoven laten plaatsen

Bel nu 085-4011595

Implantaten EindhovenWanneer u een wortelkanaalbehandeling heeft gehad kan dit de oorzaak zijn van een dode wortel onder een tand of kies. Om de open plek in uw gebit op te vullen kan een implantaat gebruikt worden. Een implantaat is te vergelijken met een soort kunstwortel, welke geplaatst kan worden op de plek van een verloren tand of kies. Ook is een implantaat gebruikelijk bij het plaatsen van een kroon, brug of een kunstgebit, omdat een implantaat meer stabiliteit biedt. Implantaten in Eindhoven kunnen bij ons in de praktijk worden geplaatst.

Implantaten in Eindhoven laten plaatsen bij de tandarts

Doordat een kroon over de bovenkant van een tand of kies geplaatst wordt hoeft het niet per definitie zo te zijn dat u een tand of kies verloren bent. Een tandarts zal u raad geven over de noodzaak van het wel, al dan niet plaatsen van een implantaat in uw gebit.

Hoe werkt een implantaat?

De werking van een implantaat is bij veel patiënten niet helemaal duidelijk. U kunt het vergelijken met een wortel, alleen dan is het in dit geval kunst en niet van weefsel gemaakt. De kunstwortel, het implantaat, kan geplaatst worden op de plek van een wortel van een tand of kies die tijdens een val of eerdere behandeling verloren is gegaan. Doordat het lichaam titanium niet afstoot worden implantaten in het gebit ‘geaccepteerd’. Het is zelfs zo dat de botten van uw gebit om het implantaat zullen groeien. Dit zorgt er logischerwijs voor dat het implantaat steeds beter vast komt te zitten.

De kans op een succesvolle behandeling bij het plaatsen van een implantaat in Eindhoven is relatief gezien erg groot. Het plaatsen lukt namelijk in negen van de tien gevallen, waarna een patiënt geen verdere complicaties zal ervaren. Het is zelfs zo dat bij de tandarts in Eindhoven patiënten met een implantaat in 90-95% van de gevallen minimaal tien jaar vooruit kunnen met het implantaat.