Kindertandarts in Eindhoven

Bel nu 085-4011595

Kindertandarts Eindhoven

Het is algemeen bekend dat het voor kinderen behoorlijk spannend kan zijn om een bezoek te brengen aan de tandarts. Niet alleen is het voor kinderen raar als andere mensen met hun hand in de mond van het kind zitten, ook zijn de instrumenten in de behandelkamer vaak wat eng. Om angst voor de tandarts te voorkomen of weg te nemen bevindt zich een gespecialiseerde kindertandarts in Eindhoven. De kindertandarts probeert zo goed mogelijk het vertrouwen van het kind te winnen, wat veel aandacht en expertise vergt. Immers, wanneer het kind een vertrouwd gevoel krijgt bij de tandarts zal dit ook de angst voor een tandartsbezoek op latere leeftijd wegnemen.

Behandeling door de kindertandarts in Eindhoven

Een kindertandarts richt zich niet alleen op kinderen met een grote angst voor een bezoek aan de tandarts. Ook kinderen met veel gaatjes op jonge leeftijd of andere complicaties aan het gebit zijn van harte welkom bij de kindertandarts. Door het grote aantal gaatjes of een afwijking in het gebit zal het kind geregeld behandeld moeten worden om problemen op latere leeftijd te voorkomen. Een tandarts pakt dit vaak anders aan dan een kindertandarts. Een kindertandarts laat het kind namelijk stapsgewijs wennen aan de behandeling zodat het steeds minder eng wordt om een gaatje te laten vullen.

Overgang naar tandarts

Wanneer het kind op den duur over zijn of haar angst heen is, of ouder is geworden, kan deze overstappen naar de tandarts voor volwassenen. Het kind is op dat moment al gewend aan de behandelingen die door een tandarts worden uitgevoerd, waardoor deze niet snel meer zal opzien tegen een behandeling aan het gebit. Ook kan het zo zijn dat de gaatjes in de tanden uit het melkgebit geen directe invloed hebben op het volwassenengebit van het kind. Door goed te poetsen en de periodieke controle kan een verdere behandeling in dat geval overbodig zijn.