Prothese plaatsen in Eindhoven

Bel nu 085-4011595

Prothese Eindhoven

Vaak kunt u met een brug of kroon een tand of kies herstellen, zowel als een klein stukje is afgebroken, als ook als de volledige tand of kies weggenomen is. Met een prothese of een kunstgebit kunt u alle tanden en kiezen in een keer vervangen, bijvoorbeeld als deze door ouderdom getrokken zijn of als er dermate sprake van tandbederf is dat de tanden en kiezen niet meer te herstellen zijn. Het kunstgebit is een vorm van een prothese en ligt over het algemeen los in de mond zodat u deze bijvoorbeeld ’s nachts uit uw mond kunt halen. Voor het in Eindhoven plaatsen van protheses en kunstgebitten kunt u bij ons terecht.

Prothese laten plaatsen in Eindhoven

De prothese kan gemaakt worden door uw eigen tandarts in Eindhoven, maar ook door gespecialiseerde vakmensen buiten de tandartsenpraktijk. U kunt samen met de tandarts bepalen wat in uw situatie het meest voor de hand liggend is.

Werking van een prothese

Zoals eerder aangehaald ligt een prothese, ofwel kunstgebit, los in uw mond. Het laagje met speeksel wat zich tussen uw tandvlees en het kunststof van de prothese bevindt zorgt dat het kunstgebit netjes op zijn plaats blijft zitten gedurende de dag. Omdat de prothese speciaal gemaakt is voor de vorm van uw kaken en mondspieren neemt uw kauwvermogen nauwelijks af met een prothese. Ook zult u de aanwezigheid van de prothese steeds minder voelen. Wanneer u nog jong bent en uw gebit veel verandert qua spieren en kaken kan het noodzakelijk zijn om de prothese te combineren met implantaten. Dit voorkomt dat u klachten krijgt tijdens het dragen van het kunstgebit.

Op maat gemaakte prothese

Omdat iedereen een andere vorm kaken heeft worden protheses op maat voor u gemaakt. Nadeel hieraan is vanzelfsprekend wel dat het produceren van een prothese enige tijd in beslag kan nemen. Bij het produceren van een prothese wordt zowel gekeken naar de mogelijkheid om u uw volledige kauwfunctionaliteiten weer terug te geven als naar het cosmetische aandeel. De prothese moet immers ook netjes staan!