Periodieke controle bij de tandarts

Bel nu 085-4011595

Periodieke controle EindhovenIedereen wenst een gezond en vitaal gebit te hebben zonder telkens last te hebben van gaatjes, tandsteen en bijvoorbeeld verrotte kiezen. Dergelijke problemen in uw gebit kunt u voorkomen door dagelijks twee keer goed te poetsen in combinatie met het laten uitvoeren van een periodieke controle door uw tandarts. Een periodieke controle kan eens per half jaar, wat voor jongere kinderen sterk is aan te raden door het snel veranderende gebit, of eens per jaar. Ook een combinatie van een periodieke controle met een bezoek aan de mondhygiënist is mogelijk om uw gebit gezond en mooi te houden. Voor een periodieke controle in Eindhoven  bent u bij onze tandartsenpraktijk aan het juiste adres! Wij helpen u en eventueel uw gezin graag bij het schoon houden van uw tanden en kiezen.

Wat doet een tandarts bij een periodieke controle?

Bij een periodieke controle controleert de tandarts uw gebit op eventuele afwijkingen. Voorbeelden van afwijkingen zijn ontstoken tandvlees, tandsteen achter uw tanden of kiezen, gaatjes en problemen met bijvoorbeeld de wortels van uw tanden en kiezen. Waar mogelijk zal een tandarts een afwijking direct verhelpen tijdens de periodieke controle, zoals het verwijderen van tandsteen of het verhelpen van ontstoken tandvlees. Voor uitgebreidere behandelingen zult u een vervolgafspraak moeten maken. Een periodieke controle bij de tandarts is absoluut niet eng en zal ook geen pijn doen!

Combinatie van mondhygiënist en periodieke controle in Eindhoven

Een periodieke controle in Eindhoven kunt u combineren met een bezoek aan de mondhygiënist om uw gebit goed schoon te houden. De mondhygiënist zal uw gebit schoonmaken door bijvoorbeeld tandsteen achter uw tanden en kiezen te verwijderen. Een bezoek aan de mondhygiënist kan een goede aanvulling vormen op de periodieke controle.