Orthodontist in Eindhoven

Bel nu 085-4011595

Orthodontist in EindhovenVeel kinderen ervaren het als onplezierig dat hun tanden scheef komen te staan na het wisselen van het melkgebit. Helaas kunnen kinderen hier zelf weinig tegen doen en heeft het niets te maken met bijvoorbeeld het poetsen van de tanden of kiezen. Gelukkig kan de orthodontist in Eindhoven zowel kinderen als volwassenen helpen bij het herstructureren van het gebit. Vaak wordt een kind in de pubertijd doorverwezen naar de orthodontist omdat het groeien van de tanden vaak ophoudt tegen die leeftijd.

Verhelpen van scheve tanden? Bezoek de orthodontist in Eindhoven!

Door een beugel te gebruiken kunnen de tanden weer op een rechte lijn gezet worden. Soms kan het noodzakelijk zijn om ook een kies te trekken, zodat meer ruimte gecreëerd kan worden voor de overige tanden en kiezen. Een bezoek aan de orthodontist of het dragen van een beugel is niet gek, maar liefst 30% van de kinderen heeft een beugel nodig (gehad) om tanden en kiezen in een rechte lijn te krijgen.

Waarom een orthodontist in Eindhoven bezoeken?

Hoewel scheve tanden de voornaamste reden voor een tandarts zijn om een kind door te verwijzen naar een orthodontist, zijn er nog tal van andere situaties waarin dit verstandig kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een overbeet bij het kind, grote ruimte tussen tanden en kiezen, enzovoorts. Het verhelpen van het ene probleem kan sneller gaan dan van het andere, maar over het algemeen is er al na zes tot negen maanden een duidelijke vooruitgang te zien in de structuur van het gebit.

Wanneer de behandeling is afgerond, zal het kind een stangetje achter zijn of haar tanden krijgen om deze op z’n plek te houden. Op latere leeftijd kunnen de tanden namelijk alsnog verplaatsen bij bijvoorbeeld het doorbreken van de verstandskiezen. De druk die deze kiezen uitoefenen op de rest van de tanden en kiezen, kan ervoor zorgen dat tanden over elkaar heen komen te staan.