Kronen en bruggen in Eindhoven laten plaatsen

Bel nu 085-4011595

Kronen en bruggen EindhovenBij tanden en kiezen die ernstig aangetast zijn kan het voor de tandarts nodig zijn om in Eindhoven kronen en bruggen te plaatsen. De kronen en bruggen dienen als een duurzame vervanging van tanden en kiezen, mochten deze bijvoorbeeld door tandbederf of problemen met uw tandvlees niet meer goed functioneren. Denk bijvoorbeeld aan het trekken van een kies waarbij een gat in uw gebit ontstaat. Wanneer dit gat niet met een beugel kan worden gedicht, is een brug de juiste oplossing in veel gevallen. Enig nadeel aan een kroon en brug, is de duur van de behandeling voor het plaatsen ervan. Vaak is een behandeling niet voldoende om de brug of kroon direct goed te plaatsen, waardoor u op een later tijdstip nog eens terug zal moeten komen. Bij bijvoorbeeld het vullen van een gaatje is dit vaak niet noodzakelijk.

De werking van een kroon in het gebit

Een kroon valt te vergelijken met een klein kapje, die we over het algemeen over een afgeslepen tand of kies plaatsen. Het kapje wordt gemaakt van metaal of porselein zodat het u voldoende stabiliteit biedt bij het kauwen van uw eten. Zodra het kapje goed over de vorm van uw tand of kies valt zal de tandarts in Eindhoven deze voor u vastlijmen. Wanneer het kapje goed aansluit en volledig vastzit herstelt deze de oorspronkelijk vorm van een tand of kies. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als een deel van uw tand is afgebroken door tandbederf of een val.

In Eindhoven kronen en bruggen plaatsen

De brug werkt anders dan een kroon en is voornamelijk bedoelt voor het herstellen van lege plek in het gebit. Waar een kroon over een tand of kies geplaatst wordt, zet de tandarts een brug ter vervanging van een kies of tand in het gebit. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn na het trekken van een verrotte tand of kies. Feitelijk valt een brug te vergelijken met een brug zoals we die over het water leggen; de brug steunt op twee pijlers in het gebit. De brug zelf wordt opgebouwd uit twee of meer kronen, die op de gecreëerde pijlers bevestigd worden.