Tanden bleken in Eindhoven

Bel nu 085-4011595

Tanden bleken EindhovenWat is er mooier dan een stralende witte lach? Iedereen wenst het, maar helaas is het niet altijd even makkelijk om de witte tanden goed te onderhouden. Gevolg hiervan zijn gele tanden of zelfs donker gekleurde tanden en kiezen. Waar het ontstaan van een gele kleur vaak te maken heeft met het eet- en drinkpatroon van een patiënt, kunt u er niet altijd wat tegen doen. Sommige mensen hebben namelijk tanden die gevoeliger zijn voor verkleuring. Laat uw tanden bleken In Eindhoven bij onze tandarts.

Tanden laten bleken bij de tandarts in Eindhoven

Door uw tanden te laten bleken kunt u uw stralende witte lach laten herstellen. Mocht u twijfelen over de noodzaak van het bleken van uw tanden dan kunt u hierover advies inwinnen bij de tandarts tijdens bijvoorbeeld uw periodieke controle.

De bron van een tandverkleuring

Om het verkleuren van uw tanden en kiezen goed te kunnen begrijpen is het belangrijk om onderscheid te maken tussen twee soorten verkleuringen. De eerste vorm van verkleuring is het gevolg van een natuurlijke aanleg, de andere ontstaat door een bepaald eet- en drinkpatroon. Een tand of kies is opgebouwd uit twee elementen: tandbeen en glazuur. Vooral het tandbeen speelt een rol in het bepalen van de kleur van de tand of kies. Des te dikker de laag tandbeen, des te geler de tand of kies vaak is.

Naast deze natuurlijke aanleg voor verkleuring van de tanden speelt ook ons drinkpatroon een rol. Het drinken van koffie, thee of bijvoorbeeld rode wijn zorgt voor een bepaald soort aanslag op onze tanden en kiezen. Tot slot kan ook ouderdom zorgen voor een verkleuring van de tanden doordat het tandbeen tijdens uw gehele leven blijft groeien.

Gelukkig heeft de tandarts in Eindhoven verschillende methodes om de witte kleur van uw tanden zo goed mogelijk te herstellen. Deze behandelingen zijn niet schadelijk, een tandarts kan u hier meer over vertellen.