Een gezond lichaam is iets om gek mee te zijn. Het is belangrijk om je lichaam fit te houden. Het start met gezond eten en natuurlijk ook met voldoende bewegen en sporten. Het is belangrijk om gewoon te starten. Start met meer bewegen en start met gezonder eten. Uiteindelijk wordt het een routine en gemakkelijker om meer te sporten. 

Spieropbouw 

Wanneer er meer gesport wordt, worden er meer spieren opgebouwd. Het is fijn om meer te sporten. Het lichaam maakt meer hormonen aan en daarnaast ziet iemand er gewoon geweldig uit. Een afgetraind lichaam is iets om trots op te zijn. Kies er daarom ook voor om lekker te gaan sporten. Bouw het eventueel stap voor stap op. Het opbouwen van een gezond lichaam en spieren opbouwen is een plan voor de lange termijn. 

Koolhydraatarm eten 

Het is goed om koolhydraatarm te gaan eten. Het zorgt voor minder suikers in het lichaam. Eiwitten aanvullen is wel een goed idee. Het maakt het mogelijk om gezonder te eten en toch een vol gevoel te hebben. Meer eiwitten in het lichaam betekent ook meer bouwstoffen. Hierdoor is het mogelijk om meer spieren op te bouwen. Een win-win dus voor het lichaam en het dieet. 

Voldoende water drinken en gezond eten

Het is belangrijk om iedere dag het lichaam te hydrateren. Drink voldoende water dag in en dag uit. Het minimum is twee liter water per dag. Het is beter om 30 milliliter water per kilo lichaamsgewicht te drinken. Weeg je 80 kilo dan is het dus 2,4 liter water. Naast een gezond dieet met voldoende fruit en groenten plus volop eiwitten zal je zeer gezond leven. Een gezond dieet hoeft trouwens niet een dieet te zijn waar je niet van kunt genieten. Ontdek de recepten die bij een gezond dieet horen. Het internet staat vol met lekkers.