Shea butter wordt ook wel karitéboter of sheaboter genoemd. Het is een natuurlijk, vochtinbrengend product dat een hoop positieve effecten op de huid heeft. In dit artikel vertellen we je wat meer over dit zachte product.

Shea butter wordt steeds populairder. Het duikt opeens in allerlei producten op en je ziet het op veel plekken in de winkels. Maar wat is het nu precies en wat kun je ermee? De geraffineerde shea butter van Butterwise is een boter die je voornamelijk gebruikt om je huid mee te verzorgen. 

Hoe wordt de boter gemaakt?

De boter wordt gemaakt van de noten van de karitéboom. De noten van de boom worden verzameld die worden geblancheerd en vervolgens worden gedroogd. Na het drogen worden ze fijn gemalen tot een pasta en deze pasta wordt vervolgens urenlang met de hand gekneed. Daarna wordt deze schoongemaakt met water en verhit, waarna de shea butter boven komt drijven. Het maken van het product is dus behoorlijk wat werk, maar het product is zeker de moeite waard. Het voordeel van deze boter is dat het product natuurlijk is en vrijwel onbewerkt. Verder heeft het ook een hoop positieve effecten.

Waarom shea butter goed is voor je huid

Shea butter zit vol stofjes die goed zijn voor je huid. Zo is de boter rijk aan vitamine A, E en F en bevat het veel complexe vetzuren die helpen om je huid zacht en mooi te houden. Shea butter hydrateert de huid ontzettend goed, omdat het product een grote hoeveelheid onverzeepbare bestanddelen bevat.

Koop de juiste shea butter en deze is slechts minimaal bewerkt. Dat zorgt ervoor dat veel van de natuurlijke kwaliteiten van het product worden behouden en dat er geen chemische stoffen aan toegevoegd zijn. Ook zit er geen parfum in de boter, waardoor je huid niet snel geïrriteerd zal raken door de boter. 

De voordelen van shea butter op je huid

Shea butter heeft dus een hoop stoffen die goed zijn voor je huid. Het effect van dit product zie je dan ook op verschillende manieren terug. Ten eerste hydrateert het je huid dus enorm goed. Verder werkt het ook ontstekingsremmend. Je zult dus minder snel last hebben van ontstoken haarzakjes en acne als je regelmatig gebruik maakt van shea butter.

Als laatste is shea butter ook erg goed om veroudering van je huid tegen te gaan. Ja je hoort het goed, shea butter werkt anti-aging. Het boost namelijk de productie van collageen in je huid en dit stofje zorgt dan weer voor een strakke, gladde huid.