Door zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken kan je de best mogelijke verzekering vinden voor jou. Er zijn namelijk meerdere verzekeraars op de markt die allerlei verzekeringen aanbieden. Er zit zelfs een verschil tussen de premies van basisverzekeringen van verschillende aanbieders, ook al wordt de basisverzekering op jaarlijkse basis opnieuw opgesteld door de overheid. Zelfs op basisverzekeringen kan je enkele euro’s per maand besparen op een goede verzekering. Op de website https://www.zorgverzekerinq.nl/zorgverzekering/vergelijken/  is het mogelijk om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en ook meer te leren over de aanpassingen in de basispolis door de overheid.

4 tips voor het vergelijken van je zorgverzekering

Een zorgverzekering vergelijken kan je erg veel geld besparen. De eerste tip is altijd om te kijken naar de zorgkosten die je het voorgaande jaar hebt moeten betalen. Afhankelijk van hoeveel zorg je nodig hebt weet je of het verstandig is om een basisverzekering af te sluiten of een iets betere verzekering en zelfs eventuele aanvullende pakketten. Op deze manier voorkom je hoge bedragen in een keer betalen. Natuurlijk is de maandelijkse premie dan wel iets hoger. Dit is beter dan in een keer de hoofdprijs te betalen voor zorg.

Een andere tip is om altijd naar de polis te kijken. De goedkoopste basisverzekering op de huidige markt kost erg weinig geld, maar bepaalde dingen in de polis verklaren waarom. Zo kan je bij een gelimiteerd aantal zorginstanties terecht wanneer je hulp nodig hebt en wordt alleen de basis gedekt door de verzekering. Daarnaast kan het soms ook voorkomen dat een verzekering precies dezelfde polis heeft maar de premie bij een aanbieder hoger is dan bij de andere. Soms kan dit wel tientallen euro’s per jaar schelen.

In de polis kan je ook vinden of je een vrij zorgkeuze hebt of niet. Door te kiezen voor een restitutiepolis mag je zelf kiezen naar welke zorgverzekeraar je gaat in het geval van een behandeling. Met een naturapolis ben je alleen verzekerd voor gecontracteerde zorg. Daarnaast kan je ook het eigen risico bepalen voor je verzekering om deze zo goedkoop mogelijk te maken. In het geval van veel ziekenhuis bezoekjes kan je kiezen voor een aanvullende verzekering. Deze aanvullende verzekering dekt meer kosten maar is natuurlijk ook iets duurder per maand.

Het vergelijken van je zorgverzekeringen

Ook als ZZP’er is het verstandig om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je kan namelijk op maandelijkse basis veel kosten besparen. Werk je als zzp in de zorg kan je ook kiezen met welke verzekeraars je samenwerkt zodat je zorgverlening altijd is verzekerd. Op deze manier weet je zeker dat je wordt betaald in het geval van een behandeling.

Door te vergelijken kan je erg veel kosten besparen. Daarom kan je op de website van zorgverzekerinq.nl gemakkelijk verzekeringen vergelijken van elke aanbieder in Nederland. Niet alleen de basispakketten, maar ook aanvullende pakketten en andere types verzekeringen. Je wilt immers de beste zorg voor jezelf tegen de laagste prijs.