Je tanden goed verzorgen is erg belangrijk. Het staat een stuk verzorgder als je tanden er mooi uitzien. Vaak helpt het verzorgen van je tanden ook bij een stinkende adem, dat is iets wat we allemaal liever niet hebben. Er zijn verschillende manieren om daar dus goed voor te zorgen, hier staan ze op een rijtje!

Poets je tanden

Dat je tanden poetsen belangrijk is voor het verzorgen van je tanden weten we allemaal. Het is alleen niet zo dat iedereen dit ook op de goede manier doet. Je moet het minimaal 2 minuten per keer doen en het liefst twee keer per dag. Het beste is om het te doen na het ontbijt en vlak voor het slapen. Als je je tanden poetst is het belangrijk dat je alle zijde van je tand mee poetst.

Ook je tong en tandvlees moet je poetsen. Voor je tong is het belangrijk dat de bacteriën daar ook weg gaan. Als je dit niet doet kan je een stinkende adem krijgen. Je tandvlees poetsen is goed, omdat het daardoor niet gaat ontsteken. Wel is het belangrijk dat je het niet te hard doet, want dan kun je je tandvlees beschadigen.

Gebruik de goede tandpasta

Als je je tanden poets gebruik je daar ook altijd een tandpasta bij. Zorg ervoor dat je een goede kiest. Het belangrijkste is dat er fluoride in je tandpasta zit. Verder zijn er altijd specificaties waar je zelf voor kan kiezen. Als je bijvoorbeeld heel gevoelig tandvlees hebt kies je een tandpasta kiezen die daarvoor gemaakt is.

Flos en rag je tanden 

Ook het flossen en ragen van je tanden is erg belangrijk. Hiermee kun je stukjes reinigen waar je met je tandenborstel niet tussen kunt komen. Flossen doe je met een flosdraad en hier maak je een andere beweging mee dan wat je doet met ragen. Ragen kun je doen met bijvoorbeeld tepe ragers.