Het kiezen van de juiste bloeddrukmeter voor thuis (bloeddrukmeter) kan een duizelingwekkend proces zijn.

Bij het zoeken naar ‘bloeddrukmeters’ op Google is er een overweldigend aantal types en versies beschikbaar. Je hebt alles van de standaard armbandmonitor, tot de polsbandmonitor, tot vingertoptoepassingen, tot computer geïntegreerde minicomputers. Het enorme aantal opties is net zo intimiderend als proberen om erachter te komen wat voor soort pizza te bestellen in een pizzeria (als je net als ik). het allereerste wat je in gedachten moet houden is dat, hoewel het enorme aantal opties dat er kan worden geïntimideerd, dat het feit dat er zo veel keuzes betekent dat u kunt de een die perfect is voor u te vinden. Bedrijven en fabrikanten houden u in gedachten wanneer ze hun apparaten maken – alles wat u moet doen is degene selecteren die u het beste bevalt! Of u nu verder bent in het proces van het verkleinen van uw opties of zelfs u bent niet helemaal zeker waar u moet beginnen, hier zijn vier eenvoudige manieren om te bepalen welke het beste voor u is.

Welke bloeddruk-monitor is het beste voor u?

Net als prestatie-sportartikelen zijn bloeddrukmeters voor thuisgebruik verkrijgbaar in verschillende fysieke maten die zijn afgestemd op verschillende personen.

1. Zorg ervoor dat het apparaat is getest en goedgekeurd.

Eerst en vooral wil je je bloeddruk nauwkeurig kunnen bepalen. Daar koop je natuurlijk een bloeddrukmeter voor. Er zijn verschillende onafhankelijke verenigingen voor medische hulpmiddelen die bestaan om de mogelijkheden van hulpmiddelen te testen en ervoor te zorgen dat u de nauwkeurigheid krijgt die u nodig hebt. De meest vertrouwde van die organisaties is de Association for the Advancement of Medical Instrumentation (AAMI), die jaarlijkse normen en lijsten van hulpmiddelen publiceert die passen bij die metingen. Een goede fabrikant van hulpmiddelen zou publiceren of een voorgesteld product voldoet aan de AAMI-standaarden in de artikelomschrijving, maar als dat niet het geval is, moet u het zelf controleren.

2. Kies de juiste meter voor uw fysieke omstandigheden

Net als de sportuitrusting van de prestaties, komen bloeddruk meter in verschillende fysieke maten voor kinderen, zwangere vrouwen en andere individuele omstandigheden. Er is echt geen “one size fits all” in de wereld van de bloeddruk-monitoren, dus op de jacht naar een bloeddrukmeter, is het belangrijk om jezelf in gedachten te houden. De meetspecificaties voor veel apparaten hebben zorgvuldig op maat gemaakte aanpassingen in de specificaties en werkingswijzen om de meest bruikbare informatie te geven voor uw lichaamstype en lichaamsbouw, wat belangrijk is omdat de bloeddruk onnauwkeurig kan worden weergegeven als de bloeddrukmeter niet geschikt is voor u. Wanneer u de beschikbare apparaten doorloopt, moet u ervoor zorgen dat het apparaat de juiste pasvorm heeft voor u. U gaat dit apparaat een tijdje gebruiken, dus het is het beste om tijd te investeren in onderzoek wat voor u werkt. Sommige monitoren komen zelfs met een app om verbinding te maken met uw mobiele telefoon om u te helpen uw bloeddruk op te nemen. Maar als u op zoek bent naar eenvoud, gebruiksgemak, gemak en integratie met uw ziekenhuis of kliniek, dan raden wij u Hello Heart aan. Het werkt met elke bloeddrukmeter thuis en is beschikbaar voor zowel iPhone als Apple Watch.

 

Het vinden van uw bloeddrukmeter van de vele die er zijn is niet helemaal zoals het vinden van “de ene”, maar het is goed om te onthouden dat u uw prioriteiten in gedachten moet houden. Er zijn genoeg apparaten die er zijn dat u niet te veel moet aanpassen om het apparaat te gebruiken. Vergeet dus zeker niet om jezelf op de eerste plaats te zetten!

Wilt u meer informatie over de verschillende opties in bloeddrukmeters? Of wilt u gewoon op de hoogte blijven en meer lezen over gezondheidsthema’s? Lees dan dit blog, daar vindt u veel informatie over uiteenlopende onderwerpen!

3. Heeft u extra functies nodig?

Een manier om het aantal opties die u heeft te beperken, naast het beperken op basis van uw lichaamstype, is om te overwegen hoe u bijvoorbeeld uw bloeddrukmeter wilt gebruiken: Zou u de primaire gebruiker van de monitor zijn of gaat u iemand anders helpen de monitor te gebruiken? Zou u een apparaat willen dat de tijd en de dag dat u de bloeddrukmeting uitvoert kan registreren voor het geval u dat vergeet? Of misschien wilt u een apparaat dat meer doet dan alleen maar bloeddruk en uw pols en andere gezondheidsmetingen meet? De monitoren van vandaag de dag komen niet alleen in elke vorm en grootte, maar ook in honderden variaties om precies te passen bij uw situatie. Of het nu gaat om een optionele twee-persoons modus om te werken met een familielid, een eenvoudig ontwerp met één druk op de knop, plug-in capaciteit die kan werken met uw computer of mobiele telefoon, of extra functies zoals het detecteren van atriale defibrillatie, er is een monitor die kan voldoen aan uw dagelijkse behoeften.