De eerste keer dat je aan tandverzorging denkt moet niet de dag zijn waarop je wakker wordt met kiespijn. Je moet al veel eerder nadenken over hoe je je gebit verzorgt. Gebruik de tips in het volgende artikel om je te helpen je gebit beter te verzorgen, voordat je er last van krijgt.

Je moet altijd proberen je tanden minstens twee keer per dag te poetsen. Let er bij het poetsen op dat je de tijd neemt. Je wilt er zeker van zijn dat je elke keer dat je poetst grondig te werk gaat. Door je te haasten, worden je tanden misschien niet zo schoon als ze moeten zijn.

Zorg ervoor dat je je gebit goed verzorgt. Je moet flossen, je tanden poetsen, en minstens twee keer per dag een mondspoeling gebruiken. Dit kan helpen voorkomen dat er ooit problemen ontstaan. Als je niet zeker weet welke producten je moet gebruiken, wees dan niet bang het aan je tandarts te vragen.

Het is belangrijk dat je elk half jaar naar de tandarts gaat om je gebit te laten reinigen. Een professionele poetsbeurt helpt je van opgehoopt tandsteen af en polijst je tanden zodat ze er op hun best uitzien. Het kan ook helpen om gaatjes op te sporen die zich misschien verbergen waar je ze niet kunt zien.

Kleintjes kunnen erg bang zijn om naar de tandarts te gaan. Help ze de tandarts als hun vriend te zien. Je kind zal zich veel meer op zijn gemak voelen bij een kindertandarts die een gastvrije wachtruimte en een vriendelijke onderzoekskamer biedt.

 

Tanden poetsen

Als je denkt dat je niet genoeg poetst om alle aanslag weg te krijgen, denk er dan over om onthullend mondwater of een onthullend tablet te gebruiken. Voordat je poetst, kauw of zwiep je met het product zoals voorgeschreven. Je probleemgebieden komen tevoorschijn, blauw of roze gekleurd. Het kan even duren voor je de vlek weggepoetst hebt, dus plan om een paar minuten in de badkamer te zijn. Deze producten zijn niet ideaal om ‘s morgens te gebruiken als je je klaarmaakt voor je werk.

Reageren je tanden ongunstig op extreme temperaturen? Zorg ervoor dat je tandpasta geschikt is voor je conditie en maak een afspraak voor een bezoek aan je tandarts Ridder. Deze gevoeligheid kan veroorzaakt worden door de ontsteking van een zenuw of het ontstaan van een gaatje. Hoe eerder je deze problemen kunt aanpakken, hoe beter je resultaat zal zijn.

Als je een vulling in een of meer van je tanden nodig hebt, kies dan verstandig. Tandkleurige composiet vullingen zijn een aantrekkelijke, discrete optie. Maar dit type vulling is toevallig ook minder duurzaam dan de meeste metalen vullingen. Metalen vullingen zijn ook een betere optie voor grotere plekken. Onthoud dat uiterlijk niet alles is!

Als je jonge kinderen hebt, is het belangrijk dat je ze over tandhygiëne leert. Laat ze zien hoe ze hun tanden goed poetsen en leer ze de voedingsmiddelen herkennen die hun tanden beschadigen. Ze zullen als volwassenen een betere hygiëne hebben als ze er een gewoonte van maken regelmatig te poetsen en te flossen.

Je glimlach is het eerste wat mensen aan je opmerken. Regelmatig poetsen en flossen zijn geweldige manieren om voor een gezond gebit te zorgen. Houd je tanden gezond en sterk met voldoende calcium en vitamine D.

Probeer een rietje te gebruiken als je drankjes drinkt. Als je een rietje gebruikt, mist het grootste deel van de vloeistof je tanden. Als dit gebeurt zijn je tanden minder vatbaar voor vlekken. Koop grote rietjesverpakkingen bij je plaatselijke kruidenier om hier een gemakkelijke gewoonte van te maken.

Als je op een ochtend wakker wordt met een pijnlijke mond, zul je niet blij zijn. Dit kan een realiteit zijn als je je gebit niet goed verzorgt. Veel mensen is dit overkomen, en vroegen zich toen af wat ze hadden kunnen doen. Gebruik de tips die je in dit artikel kreeg om je te helpen een pijnlijke toekomst te voorkomen. Ga in ieder geval zo snel mogelijk naar de tandartspraktijk in Oosterhout.