Een bezoek aan de tandarts kan behoorlijk pijnlijk zijn! Denk bijvoorbeeld aan gaatjes die gevuld moeten worden, een wortelkanaalbehandeling die moet worden uitgevoerd, enzovoorts. Reden genoeg om je voor te bereiden op de pijn, die je na zo’n behandeling kunt ervaren. In veel gevallen wordt het vullen van gaatjes onder verdoving uitgevoerd. Je kunt er echter ook voor kiezen om deze verdoving achterwege te laten. Dit is goedkoper en daarbij niet altijd nodig. Zeker niet bij een oppervlakkig gaatje in een tand of kies. Je tandarts kan je adviseren over het wel of niet nodig hebben van een verdoving tegen de pijn.

Medicijnen voor na een verdoving

Nadat je de tandartspraktijk hebt verlaten, zal de verdoving vaak nog enkele uren zijn werk doen. De kans dat je direct pijn ervaart na een bezoek aan de tandarts is zodoende klein. De pijn zal na verloop van tijd echter steeds meer opkomen. Om de pijn te verzachten kan het gebruik van pijnstillers aan te raden zijn. Deze pijnstillers kun je bij een drogisterij kopen. Houd er hierbij rekening mee, dat het ene middel krachtiger is dan het andere. Pijnstillers kopen begint dan ook bij het inwinnen van advies. Op internet lees je meer over de werking van verschillende pijnstillers. Lees voor het gebruik hiervan altijd de bijsluiter door.

Zorg voor het koelen van je wangen

Een andere manier om de pijn in je mond te verzachten, is het koelen van de je wangen. Dit doe je bijvoorbeeld met een icepack of een washandje en ijsklontjes. Probeer het ijs nooit direct op je wang te leggen, maar wikkel dit in een washandje, een theedoek, enzovoorts. Het koelen heeft vaak een verzachtende werking, waardoor je minder last zal hebben van de pijn.

Tip: informeer bij je tandarts hoe hij of zij de pijn zelf zou verzachten.