Goede zorg betekent voor iedereen wat anders. Het kiezen voor een nieuwe zorgverzekering is daarom erg persoonlijk. Iedereen heeft een andere gezondheidssituatie en heeft andere prioriteiten. Hoe kies je voor 2018 een geschikte zorgverzekering?

Breng je zorgwensen in kaart
Voordat je op zoek gaat naar een passende zorgverzekering, is het aan te raden om in kaart te brengen wat je precies zoekt in een zorgverzekering. Heb je een goede gezondheid en vind je een lage premie enkel relevant of heb je veel klachten waardoor jij een hoge dekking prioriteit geeft. Zulke informatie helpt je om gerichter op zoek te gaan naar een passende zorgverzekering. Bij deze vraag is het ook van belang dat je vooruit kijkt. Verwacht jij in 2018 nog bijzonderheden met betrekking tot je gezondheid? Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bevalling of een tandoperatie die noodzakelijk wordt geacht door je tandarts. Zet alles op een rijtje zodat je weet wat je zoekt in een zorgverzekering.

Maak een vergelijking
Als je weet wat je zoekt in een zorgverzekering, is het tijd om een vergelijking te maken. Er is tegenwoordig erg veel keuze, dus het is niet altijd even makkelijk om direct een goede zorgverzekeraar te vinden. Maak gebruik van de Zorgvergelijker 2018 om een geschikte zorgverzekering te vinden voor je persoonlijke situatie. Dergelijke websites zijn ook op de hoogte van de veranderingen aan de zorgverzekeringen in 2018. Wat zijn de bijzonderheden en zijn er ook nog aanbiedingen en kortingen waar je gebruik van kunt maken? Op de website kun je in een filter gemakkelijk diverse opties aanvinken. Denk aan de hoogte van het eigen risico, dekking voor in het buitenland of aanvullende verzekeringen die je graag wilt vergelijken. Als jij je wensen hebt aangegeven krijg je vervolgens een lijst met zorgverzekeringen die voldoen aan je wensen. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen, is het maken van een keuze. Wil je overstappen? Dan kan dit tot eind december.