Het is inmiddels wel bekend dat het roken van sigaretten slecht is voor je gezondheid. Hierdoor mogen bedrijven die sigaretten verkopen ook geen reclame meer maken over sigaretten en worden ze ook steeds duurder en duurder. Gelukkig is er een nieuw soort sigaret op de markt dat een stuk minder slecht is voor je gezondheid, namelijk de E sigaret. De E sigaret is een elektronisch sigaret waarbij je rookt vanuit een apparaat. Naast dat het roken van een E sigaret veel goedkoper is dan het roken van gewone sigaretten heeft het nog veel meer voordelen. Er zitten minder gevaarlijke stoffen in en is het minder slecht voor de gezondheid van de mensen in je omgeving.

De E sigaret
De E sigaret is zoals in de inleiding al in aangegeven in elektronische sigaret. Het is een apparaat waarin een clearomizer, atomizer, een batterij en een mondstuk zitten.  Je vraagt je vast af wat een clearomizer en een atomizer zijn? Een clearomizer is een buis voor de vloeistof en een atomizer is het deel van de E sigaret dat het verwarmt. De E sigaret is verkrijgbaar in verschillende smaken. Op deze website is er een groot aanbod van E-sigaretten.

Minder gevaarlijke stoffen in een E sigaret
Er zitten een stuk minder gevaarlijke stoffen in een E sigaret ten opzichte van een gewone sigaret. Er zitten tot wel 70 gevaarlijke stoffen in een sigaret die niet in een E sigaret zitten. Deze stoffen zijn kankerverwekkend. De enige stoffen die niet goed zijn in een E sigaret zijn de stoffen nicotine en teer. Je kan er voor kiezen om een E sigaret te kopen zonder nicotine. Zo wordt het roken van een E sigaret nog gezonder.

Minder slecht voor mensen in je omgeving
Bij het roken van een normale sigaret komen stoffen vrij in de lucht die slecht zijn voor de mensen in de omgeving. Je kan je voorstellen dat de dampen van een sigaret slecht zijn voor je kind, vrouw of vriend van je. Bij het roken van een E sigaret komen elektrische dampen vrij die niet schadelijk zijn voor de mensen in je omgeving. Ideaal dus.