Vaak wordt een diëtist meteen gekoppeld aan het proces van afvallen. Er zijn echter veel meer gevallen waarbij het nuttig kan zijn om hulp te vragen aan een diëtist. Zo kan een goed dieet invloed hebben op heel veel aspecten van het lichaam. In dit artikel vertellen we je meer over de gevallen waarbij een diëtist kan helpen. 

Prikkelbare darm syndroom 

Wist je dat meer dan een miljoen mensen in Nederland het prikkelbare darm syndroom heeft? Dit is een verstoring van de functie van de darmen. Het aanpassen van je voedingspatroon kan ervoor zorgen dat de klachten van het prikkelbare darm syndroom verminderen of zelfs verdwijnen. Een diëtist van Samen Sterk Eindhoven gaat dan samen met je aan de slag met het FODMAP-dieet. 

Ondervoeding

Niet alleen bij overgewicht kan een diëtist je begeleiden naar een gezond gewicht, ook bij ondergewicht kan begeleiding van een diëtist helpen. Bij de diagnose ondervoeding zal de diëtist een behandelplan opstellen om jou weer op gezond gewicht te krijgen. In ernstige gevallen gaat zit in overleg met de (huis)arts en kunnen ook sondes en drinkvoeding ingeschakeld worden als hulpmiddel om terug te komen op een gezond gewicht. 

Hoge bloeddruk

Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft een hoge bloeddruk. Mannen hebben vaker een hoge bloeddruk dan vrouwen en wanneer je ouder wordt, neemt de bloeddruk toe. Om te weten of jij een te hoge bloeddruk hebt, zul je een afspraak moeten maken bij je huisarts. Deze kan je vervolgens doorverwijzen naar een diëtist, wanneer hij of zij vermoedt dat de hoge bloeddruk ontstaan is door het eetpatroon. Een diëtist helpt je dan en vertelt je hoe voeding en leefstijl kunnen helpen bij het verlagen van je bloeddruk. 

En nog veel andere gevallen

Wil jij fit, vitaal en gezond blijven of worden? Of heb je problemen met jouw gezondheid en twijfel je of het door je voedingspatroon komt? Je kunt altijd een kennismakingsgesprek aanvragen met een van de diëtisten van Samen Sterk om te kijken hoe zij je kunnen helpen bij het behalen van je doelen.